Workshop voor leerkrachten

Workshop van 2 uur voor leerkrachten van het basisonderwijs.
Een zinvolle en ludieke invulling van een studiemiddag.

“Van sprookje tot voorstelling, een nieuwe spelvorm voor dramalessen” Hierbij ontvangt u tevens het materiaal voor het spelen van 1 volledige voorstelling met uw klas gratis.

Dramalessen voorbereiden lijkt een hele kunst. Daardoor komt het op basis scholen veel te weinig aan bod. In deze interactieve workshop spelen de deelnemers (leerkrachten) met elkaar een improvisatie voorstelling van de Theaterbus.
Zij trekken allemaal een papiertje waar een rol opstaat. De verteller begint en de spelers worden stuk voor stuk uitgenodigd om hun bijdrage te leveren aan “Het mysterie van de zee”, een variatie op “De Rattenvanger van Hamelen”.

Tijdens deze voorstelling kunnen rolwisselingen plaatsvinden met andere deelnemers, zodat kijken en spelen worden afgewisseld. Na afloop hiervan bespreken we hoe op eenvoudige wijze een dergelijke voorstelling tijdens dramalessen kan ontstaan. Diverse spelvormen komen aan bod o.a. teacher in role. Tijdens deze ervaring merkt u hoe simpel en leuk improvisatietoneel kan zijn.

Ook ontvangen de leerkrachten een boekje en 2 cd’s van deze show: 1 met de ingesproken voorstelling op muziek en 1 met de cd die gebruikt wordt tijdens de voorstelling. Hiermee kunnen zij zelf aan de slag gaan met hun klas: een aantal leuke spellessen geven in het gymlokaal en of een voorstelling maken met alle leerlingen als maandsluiting voor de ouders.

Uw rijksbijdrage aan cultuureducatie kunt u aanwenden voor deze studiemiddag.
Prijsopgave van deze workshop op aanvraag.

Els van der Linden

Els van der Linden

Vakspecialist drama
Martijn van Veen

Martijn van Veen

Licht en geluid technicus
Mieke Corbeau

Mieke Corbeau

Oprichter de Theaterbus
sinds 2015 is Mieke niet meer betrokken