Zomerfeest, jubileum, bruiloft, afscheid groep 8 enz.

Voor het zomerfeest is het theaterspektakel de leukste vorm.
Kijk op project Straat, waarbij alle kinderen meespelen.

Een andere mogelijkheid is alle groepen een workshop van 20 minuten te geven en de dag af te sluiten met een korte show. Bij deze laatste spelen uit elke groep een paar kinderen mee.

Voor een afscheid of jubileum, wanneer u iemand speciaal in het zonnetje wilt zetten dan is Help, de boot is gekaapt wel de leukste.

Het feestvarken, man of vrouw, begrijpt wel dat het verhaal over hem gaat. Maar wat hij niet weet is dat hij halverwege het stuk plotseling uit de zaal wordt gehaald en geboeid door piraten op het toneel wordt gezet. Wanneer de piraten in slaap vallen wordt hij bevrijd. Er volgt nog een piratengevecht en aan het eind van de voorstelling komt hij weer glorieus binnenvaren. Daarna is het groot feest. De spelers starten een polonaise door de zaal . Daarbij lopen alle aanwezige leerlingen in polonaise langs het feestvarken om hem een hand te geven. Daar wordt je wel blij van!

Afscheidsfeest groep 8
Soms is er door allerlei omstandigheden geen tijd of animo om een eindmusical met groep 8 in te studeren. Ook in dat geval kunt u een beroep doen op de Theaterbus.
Een theatervoorstelling of een lipdub in 1 dag of een videofilm in 1 week.

Voorstelling:
De school ontvangt een boekje van het verhaal met foto’s. De leerkracht leest dit voor en verdeelt de rollen. In de ochtend wordt het stuk geoefend. In de middag is er een voorstelling voor de leerlingen van de school (generale repetitie) en in de avond voor de ouders. Een dankbare zaak, waardoor de leerlingen hun schoolperiode zeer positief afsluiten.

Videofilm of lipdub: www.filmopschool.nl

Mieke Corbeau

Mieke Corbeau

Oprichter de Theaterbus
sinds 2015 is Mieke niet meer betrokken
Els van der Linden

Els van der Linden

Vakspecialist drama
Martijn van Veen

Martijn van Veen

Licht en geluid technicus