Straat

Improvisatieproject voor de hele school.
Alle groepen spelen een eigen scene in de show.

Er wordt op straat gespeeld door een groep kinderen. Wanneer oma wordt aangereden worden zij erg boos en zij sluiten de straat af. Agenten halen de hekken weer weg en daarna besluiten de kinderen om het stadhuis te gaan bezetten. Zij eisen een veilige speelplaats. Na een langdurig beleg kiest de burgemeester er voor om hen hun zin te geven. Zij moeten wel zelf een ontwerp maken. Op het internet gaan zij nu zoeken hoe kinderen spelen in Afrika, Amerika, China en Turkije.

STRAAT is een theaterproject waarbij de hele school meespeelt. Van 70 tot 220 leerlingen per show. Elke groep krijgt 1 of 2 scènes toebedeeld. Voor alle kinderen is kleding en schmink aanwezig. Enkele ouders helpen per klas mee om de kinderen te verkleden en schminken. Zij spelen na een theaterworkshop van een 1/2 uur per scène met elkaar een spetterende voorstelling, meestal voor de ouders. Hiervoor is een grote sporthal of theaterzaal gewenst.

De voorbereiding duurt 1 dag per show. Er hoeven geen teksten te worden geleerd. Het spel is vooral erg fysiek, uitbeelden en dansen en er is een dialoog met de verteller. De leerlingen geven hun eigen antwoorden en de oudsten stellen ook vragen aan elkaar.

Deze voorstelling is ook zeer geschikt voor een tweedaags filmproject.

Martijn van Veen

Martijn van Veen

Licht en geluid technicus
Els van der Linden

Els van der Linden

Vakspecialist drama
Mieke Corbeau

Mieke Corbeau

Oprichter de Theaterbus
sinds 2015 is Mieke niet meer betrokken