Referenties via facebookKlik voor video Jenaplanschool Zonnewereldreferentie scouting naaldwijk
//www.facebook.com/detheaterbus/posts/1043127655711325

Referenties van kinderen die schreven naar het Schooltv weekjournaal:

De laatste weken spelen een groot aantal kinderen onverwachts een rol in het toneelstuk: Help, de pakjesboot wordt gekaapt van de Theaterbus. Wat de kinderen daarvan vinden lees je hier:

Sylvana: ”Ik vond het toneelstuk heel leuk. Ik was visser en er kwam een krokodil daar konden we net aan ontsnappen! En piraten die hadden de pakjes gestolen en wij moesten ze ophalen. Het was gelukkig wel gelukt maar het was best wel spannend.”

Miryam: ”Hoi schooltv weekjournaal. Ik heb ook meegedaan en ik vind het heel erg leuk. Je begint ergens mee en je ziet wel hoe het afloopt. Je kan er van alles bij verzinnen. Ik vind het verhaal ook heel spannend met veel fantasie. Met piraten, dorpelingen en Sinterklaas en natuurlijk de zwarte Pieten. Zelf was ik de mevrouw van het winkeltje, alle kostuums waren mooi en ook de decors vond ik geweldig! ”

Nikki: ”Ik vond het heel leuk want wij moesten de Sint redden en we kwamen ook een krokodil tegen en piraten.We pakten toen die pakjes af van de piraten en ze dachten dat daar goud in zat! En we zaten in een boot en daar was de storm! En toen vielen we uit de boot en toen werden we gered door dolfijnen en toen hoorden we ook iets in het bos en dat zijn allemaal dieren”

Rohendell:” Ik vond het te gek want we hadden niets geleerd en ik wou die rol die ik had: piraat en het was gewoon tof.”

Laura: ”Mieke had een heel leuk verhaal verzonnen. Het ging over Sinterklaas en de piraten die hadden de boot overvallen en ze hadden alle kado’s meegenomen en ze dachten dat er goud in zat. Maar er zaten knuffels in. Toen ze een pilsje hadden gedronken vielen ze in slaap. En ik was de bakker van het kleine dorpje.”

Referentie van Ziggo

Heel erg leuk dat jullie op ons Sinterklaasfeest willen komen spelen.
Ik verheug me er nu alweer op! Heb zo ontzettend veel leuke reacties gehad na de cowboy en indianen dag enneh… Richard en Suzanne weten het nog precies! Ze vonden het helemaal geweldig! Ik denk dat Richard echt uit z’n dak gaat met een piraten show!

Referentie Vluchtelingenwerk Leidschendam-Voorburg

”Bij deze wil ik u hartelijk danken voor de theatervoorstelling die u gegeven hebt op ons Sinterklaasfeest, want het publiek was heel enthousiast, de kinderen deden ontzettend leuk mee en de hele middag was enorm geslaagd.”

“t Krantje” Leidschendam-Voorburg

Zaterdagmiddag organiseerde de Stichting Vluchtelingenwerk een spetterende Sinterklaastheatershow voor meer dan 80 kinderen en hun familie. Het was een middagvullend programma, waarbij een kwart van de kinderen werd ingeschakeld om een rol te mogen spelen in het grote avontuur. De schippers slaagden er in Sinterklaas te bevrijden en hij was ontzettend blij om zijn Zwarte Pieten weer terug te zien. Er werd gejuicht en gedanst van plezier door iedereen op het podium. Er werd door de volle zaal heel erg meegeleefd met dit spannende avontuur en natuurlijk was er groot applaus voor alle acteurs.”

Referentie Het Kompas Etten leur

Hoi Mieke en Raymond. Wat hebben we een geweldige avond gehad. De kinderen lopen nog te stralen, echt super. Heel veel plezier en succes met jullie volgende voorstellingen.

Referentie Het Kofschip Papendrecht

Wij willen jullie nogmaals bedanken voor de geweldige leuke shows die jullie hebben gespeeld met alle 14 groepen van onze school. Wij hebben uitsluitend positieve reacties gehad zowel van de kinderen als van hun ouders. De leerlingen waren aanvankelijk best zenuwachtig, maar toen ze eenmaal op het toneel stonden ging het gewoon vanzelf. Aan het eind wilden ze allemaal graag nog een keer spelen.

Referentie van een moeder

Hallo lieve mensen van de theaterbus.
Woensdagochtend hebben mijn kinderen meegedaan met de theaterbus in Scheerwolde met de Brinkschool. De kinderen waren heel enthousiast en vonden het erg leuk om te doen, ik heb met mijn schoonvader in de zaal gezeten en we vonden het alletwee leuk en spannend om naar te kijken. Mijn complimenten voor jullie voor het algehele plaatje en bedankt dat mijn kinderen zo een leuke ochtend hebben gehad. Bedankt, van een moeder.

Referentie Kerstshow op de Pastoor Middelkoopschool

De kinderen en wij als team en mede de ouders hebben genoten van het optreden en middels deze dvd willen wij jullie nogmaals bedanken voor jullie werk. Wat tevens als een belangrijk onderdeel ervaren is dat er steeds vriendelijkheid bleef wat er uitgestraald werd door jullie.

BDB De Stem: Theatermaken lijkt meer op Topsport

In één dag een complete theatervoorstelling in elkaar zetten.
Het valt onder het kopje “cultuur”. Teksten onthouden, dansen, een rap instuderen, decors wisselen. Alles moet in rap tempo worden ingestudeerd, want aan het einde van de middag staan de ouders op de stoep om naar de voorstelling Straat te komen kijken.

Alle leerlingen van groep 1 t/m 8 krijgen les van een speciale theaterjuf. De toeschouwers krijgen onder meer dansende indianen, cowboys en Chinezen te zien. Leerlingen van groep 8 weten binnen een half uur hoe ze het publiek moeten vermaken. De coördinatrice is onder de indruk van de prestaties van de kinderen. “Dit is heel leuk om te zien, echt improvisatietheater. Sommigen pakken hun rol heel snel op”

Mieke Corbeau: “Ieder kind doet mee, dat is onze doelstelling. In het geval van De Springplank hebben we 120 spelers. Iedereen wordt geschminkt en krijgt speciale kleding aan. Ook zorgen we voor professionele belichting, geluid en decorpanelen.

Referentie Groot Hellevoet

Theatervoorstelling kleuters in Theater Twee Hondjes. 6 JUFFEN GEKAAPT ! Wat een toestand. Zeven piraatjes stonden woedend te schreeuwen om goud. De juffen, die waren vaste gebonden zeiden dat ze niets hadden, maar dat geloofden de piraten niet…..

Op maandagavond 19 en dinsdagavond 20 mei gaven de kinderen van de groepen 1 en 2 van PCBS De Regenboog een voorstelling in Theater Twee Hondjes in samenwerking met de Theaterbus. De kinderen leerden op school de beginselen van het theater. ‘s Avonds verbeeldden zij het verhaal dat door Mieke Corbeau werd verteld. Doordat zij steeds van rol veranderde was zij in elke scène de leidende figuur. De kinderen improviseerden, dansten, sprongen, stampten, zochten, zwommen, renden, slopen , juichten en probeerden oplossingen te bedenken in moeilijke situaties.

Het was dikke pret en goed samenwerken. Het decor was prachtig, licht en geluid uitstekend, kleding en schmink super en twee avonden een vol theater. Mede hierdoor werden het prachtige en vooral aandoenlijke voorstellingen. Alle ouders en grootouders genoten met volle teugen. Voor herhaling vatbaar.

Referentie Face to feest

Via een ouder van OBS Het Kofschip heb ik jullie flyer ontvangen en zij was zeer enthousiast over jullie shows met de kinderen…..

Referentie Sinterklaasshow: Het Witte Weekblad Uithoorn

”Meespeel-Sinterklaasshow Fun for Kids valt prima in de smaak en is een groot succes. Door het optreden van dappere vissers is Sinterklaas gered uit de handen van de piraten. Dit spannende avontuur voltrok zich in The Mix. Alle kinderen zijn met een cadeautje en met een heel tevreden gevoel naar huis gegaan. En alle ouders ook. Al met al was het een middag waar nog lang over gepraat zal worden.”

Referentie Groot Hellevoet

”Op donderdag 1 september speelden de kinderen van De Regenboog onder leiding van de vakleerkracht kunstzinnige vorming, Mieke Corbeau, een voorstelling van de Theaterbus in de eigen school. Met ingenieuze decorwisselingen verplaatste het verhaal zich in een oogwenk van een indianendorp naar een grote stad, een bos of een woestijn. De kinderen, die ter plekke uit de zaal werden gekozen, speelden alsof ze wekenlang geoefend hadden.”

Referentie CBS de Welle Kruiningen

”Wij willen u nogmaals bedanken voor de geweldige voorstelling die u heeft gebracht op onze school. Namens alle leerlingen, het team en de ouderraad.”

Referentie Gerard Jellema (WES)

Beste mensen van de Theaterbus,
Ik hoor van iedereen heel positieve verhalen over de voorstelling van 4 juli, en er is me al door collega’s om jullie mailadres gevraagd, dus wie weet wat er nog van komt. Jammer dat ik het zelf niet heb kunnen zien.
Met vriendelijke groet,

Referentieaanvraag GGD

Hartelijk dank voor je referenties doorgeven. Ik heb er 3 gesproken en ze waren allen zeer enthousiast. Het heeft mij alleen maar nog enthousiaster gemaakt dan ik al was. Dus wat mij betreft zou ik de Theaterbus graag willen ”reserveren” voor De Week van de Lentekriebels

Referentie De Mei Zaandam (GGD-voorstelling)

Donderdag kwam de Theaterbus voor een voorstelling met Willem- Alexander, Maxima, baby-idols, professoren, vlinderjongens en vlindermeisjes.
EEN GROOT SUCCES!!!
Marit was op een vreemde planeet. Aan het eind vervulde zij een heldenrol.

Referentie Kinderfeestjes site

Beste Mieke, Even een leuk nieuwtje …
Onlangs hebben jullie een voorstelling uitgevoerd in de Schilderswijk bij het Laat-je-zienfestival. Ik heb jullie daarbij geassisteerd (weet je nog, Joke). Omdat ik het zo leuk vond zoals jullie het aanpakken met de kinderen heb ik op mijn site jullie een tipvermelding gegeven. Deze heb ik op beide rubrieken waar jullie vermeld staan gezet.

Els van der Linden

Els van der Linden

Vakspecialist drama
Mieke Corbeau

Mieke Corbeau

Oprichter de Theaterbus
sinds 2015 is Mieke niet meer betrokken
Martijn van Veen

Martijn van Veen

Licht en geluid technicus