Avontuur in de ruimte

Op de Sterrenwacht komt een noodsignaal binnen van de planeet Vuurvlinder. “Help, stuur ons kinderen”. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima komen direct polshoogte nemen. Demonstranten saboteren. Na een talenten-wedstrijd vertrekt een raket met 6 kinderen naar de verre planeet. Op planeet Vuurvlinder nemen de kinderen het op tegen een tovenaar.

De Theaterbus verzorgt samen met kinderen uit het publiek deze verrassende interactieve theatershow voor scholen, bedrijven, verenigingen en campings. Een prima invulling van cultuureducatie.

De voorstelling duurt circa 50 minuten en eindigt altijd in een feest met een polonaise samen met alle kinderen uit het publiek. De eerste 30 kinderen die mee willen spelen krijgen een rol, kostuums, schmink en een korte briefing. Zij spelen mee in een spannende theatervoorstelling. Scholen selecteren vooraf enkele kinderen uit iedere groep.
De spelers storten zich in het verhaal. Ze zijn blij, verwonderd, bang, boos of verdrietig. Ze spelen het spel op hun eigen manier, waarbij ze springen, dansen, zoeken, rennen, juichen, sluipen, vechten, verstoppen en samenwerken.
Een gymzaal of een ruimte in school volstaat. De Theaterbus zorgt voor decors, geluid, microfoon, muziek, licht, rookmachine, kostuums, attributen en schmink voor alle 30 spelers.

Prijs op aanvraag afhankelijk van uw wensen. Scholen € 100 korting
Iedere 2e en 3e voorstelling op dezelfde dag en plaats 40% korting.

De voorstelling kan gespeeld worden zonder voorbereiding. Uitsluitend een korte briefing voor de spelertjes vooraf.
Eventueel te boeken samen met korte workshops voor alle groepen.

Els van der Linden

Els van der Linden

Vakspecialist drama
Martijn van Veen

Martijn van Veen

Licht en geluid technicus
Mieke Corbeau

Mieke Corbeau

Oprichter de Theaterbus
sinds 2015 is Mieke niet meer betrokken