Help, de boot is gekaapt!

Hierin spelen de dorpsbewoners, vissers en piraten een belangrijke rol. Plotseling komen er matrozen het stadje binnen zwemmen. Zij zijn overboord gegooid door piraten. Snel worden zij uit het water getrokken. Waar is de de boot gebleven? Meegenomen door de piraten? De hele zaal stampt van boosheid en snel wordt er een plan gemaakt. De vissersboot vaart uit……

Deze voorstelling is erg leuk voor het afscheidsfeest van groep 8. De juf of de meester kan worden gekaapt. Op het eind van de voorstelling komt deze dan alsnog het stadje binnenvaren, waarna het feest is op de kade.
Voor iedere speciale gebeurtenis is deze voorstelling te gebruiken: jubileum, bruiloft, afscheidsfeest van een leraar, Sinterklaasfeest, Kerstfeest, Themafeest piraten enz.

Het spel in “Help, de boot is gekaapt!” word ondersteund met speciaal voor dit verhaal door Henkjan van Minnen gecomponeerde en live opgenomen muziek.
Chris Corstens: Saxen, Clarinet, Techniek
Bernt Nellen: Drums, Percussie
Peter Huber: Trompet
Manfred Wijker: Contrabas
Henkjan van Minnen: Toetsen, Accordeon, Ukelele, Zang, Percussie

De Theaterbus verzorgt samen met kinderen uit het publiek verrassende interactieve theatershows voor scholen, bedrijven, verenigingen en campings. Een prima invulling van cultuureducatie.

De voorstelling duurt circa 50 minuten en eindigt altijd in een feest met een polonaise samen met alle kinderen uit het publiek. De eerste 30 kinderen die mee willen spelen krijgen een rol, kostuums, schmink en een korte briefing. Zij spelen mee in een spannende theatervoorstelling. Scholen selecteren vooraf enkele kinderen uit iedere groep.
De spelers storten zich in het verhaal. Ze zijn blij, verwonderd, bang, boos of verdrietig. Ze spelen het spel op hun eigen manier, waarbij ze springen, dansen, zoeken, rennen, juichen, sluipen, vechten, verstoppen en samenwerken.
Een gymzaal of een ruimte in school volstaat. De Theaterbus zorgt voor decors, geluid, microfoon, muziek, licht, rookmachine, kostuums, attributen en schmink voor alle 30 spelers.

Prijs op aanvraag afhankelijk van uw wensen. Scholen € 100 korting
Iedere 2e en 3e voorstelling op dezelfde dag en plaats 40% korting.

De voorstelling kan gespeeld worden zonder voorbereiding. Uitsluitend een korte briefing voor de spelertjes vooraf.
Eventueel te boeken samen met korte workshops voor alle groepen.

Els van der Linden

Els van der Linden

Vakspecialist drama
Mieke Corbeau

Mieke Corbeau

Oprichter de Theaterbus
sinds 2015 is Mieke niet meer betrokken
Martijn van Veen

Martijn van Veen

Licht en geluid technicus